Spolok priateľov Turzovky v spolupráci s mestom Turzovka usporadúva v dňoch 12. až 14. augusta 2022 už siedme Svetové stretnutie Turzovčanov a ich potomkov. Podujatie sa koná každé 4 roky už od roku 1998. Organizátori srdečne pozývajú k účasti všetkých krajanov, ktorí majú korene v Turzovke.

„Občianske združenie Spolok priateľov Turzovky každé štyri roky organizuje svetové stretnutia Turzovčanov a ich potomkov. V tomto roku pôjde už o siedme pokračovanie tohto tradičného podujatia, ktoré sa bude konať počas víkendu 12. – 14. augusta 2022. Počas týchto dní budú v meste Turzovka vrcholiť kultúrne podujatia a ich zakončením bude hodová slávnosť, slávnostná sv. omša, sprievod ulicami mesta a program jubilejného 50. ročníka folklórneho festivalu Beskydské slávnosti.

Na tento víkend Turzovka zvoláva svojich rodákov a ich potomkov zo všetkých kútov sveta, aby sa po čase prišli pozrieť do svojho rodiska, navštívili rodinu, priateľov i známych, potešili sa z pripraveného kultúrneho programu a zároveň upevnili svoj vzťah k miestu, ktoré nazývame domov. Všetci, nech sa nachádzate na Slovensku, na starom kontinente či v ktorejkoľvek inej časti sveta, príďte do Turzovky, budete srdečne vítaní.“

Spolok priateľov Turzovky