Dňa 31. 12. 2022 o 17:25 a 1. 1.  2023 o 9:25 si môžete na Rádiu Z vypočuť Slovenskú mozaiku venovanú téme 30. výročia rozdelenia Československa.

V najnovšej relácii ponúkame mozaiku výpovedí Čechov a Slovákov  na život v spoločnom štáte i na jeho rozdelenie. Herec Ladislav Chudík, Magda Vášáryová, Milan Lasica, Jan Kraus, spisovateľ Jiří Stránský či historik Michal Stehlík sa s nami podelia o svoje pocity a názory na túto tému. Veď práve 31. decembra úderom polnoci si pripomenieme 30 rokov od rozdelenia Československa. Na tému rozdelenia Československa sa moderátorka relácie Viera Kučerová rozprávala s viacerými českými i slovenskými osobnosťami. Niektorí už bohužiaľ nie sú medzi nami a táto relácia je poskladaná aj z ich výpovedí a vyznaní.


Reláciu si môžete vypočuť už dnes aj na: https://bonafideos.cz/content/slovensk%C3%A1n-mozaika-30-rokov-od-rozdelenia-%C4%8Deskoslovenska-0

Pre Rádio Z  ju pripravuje BONA FIDE s podporou Ministerstva kultury ČR,  Úřadu vlády ČR a Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí.