Ako každý rok, aj tentokrát SLÁVIK – Slovenské folklórne združenie a detský folklórny súbor SLÁVIČEK vo Vancouveri pripravili
9. marca 2024 pre krajanskú komunitu tvorivé veľkonočné dielničky v hale Farnosti sv. Cyrila a Metoda v New Westminsteri.

Poponáhľali sa, keďže o týždeň začínajú jarné prázdniny, ktoré končia až veľkonočným pondelkom, aby mohli deti počas voľných chvíľ uplatniť majstrovské zručnosti získané na tomto podujatí. A veru, bolo sa čo učiť. Kreativita organizátorov fungovala na plné obrátky a tvorivé stanice boli rozdelené na aktivity pre malé šikovné umelecké ručičky a spoločné aktivity pre všetky detičky. Od veľkonočného maľovania tváričiek, maľovaniek, spoločných mega vajíčok na výzdobu haly, nálepkami a kresbami zdobených vajíčok, batikovaných kraslíc, cez vajíčka vo folklórnom odeve, kuriatka na pántiku, papierových zajačikov, sliepočiek a tulipánov, až po pletené korbáče, šité veľkonočné ozdôbky a drôtené vajíčka, kvetinky a srdiečka. Pestrá ponuka tvorivých aktivít zaujímavých nielen pre deti, ale aj ich rodičov. Spokojné rodinky si na záver podujatia poodnášali niekoľko vzácnych dekorácií, veď nie je nič krajšie ako vlastnoručne vytvorená výzdoba. Zajačica Majka a zajko Janko, ktorých Slávičkovské deti pomenovali pred troma rokmi, sa len potmehúdsky usmievali a v duchu už pripravovali ďalšiu zaujímavú súťaž o najkrajšiu veľkonočnú výzdobu svojej detskej izby, vytvorenú vlastnými šikovnými rúčkami.

Ale o tej vás budeme informovať až na stránkach našej fejsbukovky: www.facebook.com/slavikfolkloresociety

Spracovali: Marika Kubinyi a Zuzana Chlepková