„Som veľmi rád, že som dnes mohol spoločne s generálnou riaditeľkou Slovenskej národnej galérie Alexandrou Kusou uviesť do života publikáciu, ktorá vznikla z môjho podnetu,” uviedol vo štvrtok 18. novembra 2021 minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok počas predstavenia knihy Slovensko v obrazoch Slovenskej národnej galérie“.

Reprezentatívnu publikáciu šéf slovenskej diplomacie predstavil spolu s generálnou riaditeľkou Slovenskej národnej galérie Alexandrou Kusou v priestoroch Knižnice Kornela a Nade Földváriovcov.  „Je to kniha o Slovensku, ktorá cez 400 diel od 145 umelcov rozpráva náš príbeh prostredníctvom umenia. Je tiež zhmotnením mojej snahy, aby naša diplomacia intenzívnejšie prezentovala Slovensko cez kultúru a umenie. Dlhodobo som si uvedomoval absenciu takejto publikácie a o to viac ma teší, že sme tento projekt mohli zrealizovať spolu so Slovenskou národnou galériou. Ďakujem za to A. Kusej a jej tímu. Knihu budeme postupne expedovať na naše veľvyslanectvá po celom svete, aby sa dostala do rúk našich partnerov. Verím, že aj cez ňu vzbudíme záujem o našu krajinu,” dodal Ivan Korčok.

Publikáciu o dielach slovenských umelcov a umelkýň zostavili Alexandra Homoľová, Alexandra Kusá, Pavlína S. Morháčová a je dostupná v rámci online predaja e-shopu SNG.

ZDROJ: mzv.sk