V dňoch 22. až 26. apríla 2024, na 56. ročníku Palárikovej Rakovej, národnej súťažnej prehliadky ochotníckych divadiel s inscenáciami pôvodnej slovenskej dramatickej tvorby na Kysuciach, sa s podporou Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí predstavilo i Divadlo Janka Čemana z Pivnice (Srbsko) ako minuloročný laureát ceny Jána Kmeťka na festivale DIDA v Pivnici. 

Výmena víťazných predstavení medzi festivalom DIDA v Pivnici a prehliadkou divadiel Palárikova Raková na Slovensku má už približne 20-ročnú tradíciu, ktorú potvrdilo dodnes platné memorandum o spolupráci z roku 2008 na pôde Kysuckého kultúrneho strediska v Čadci a o rok neskôr, v r. 2009, v Pivnici pri príležitosti osláv stého výročia divadelnej tradície v tomto prostredí.

Pivničania svoje predstavenie Sedem hriechov v réžii Cyra Páriša Bodočana zahrali hneď dvakrát – v pondelok 22. apríla v Dome kultúry v Čadci a taktiež v utorok 23. apríla v Kultúrnom dome Jána Palárika v Rakovej. Z oboch vystúpení mali herci ale i diváci opravdivý pôžitok a hostia svojich domácich pozvali do Pivnice o rok na 30.ročnik festivalu DIDA.