Aj vy radi hovoríte o tom, že ste sa ako deti hýbali a behávali po vonku a že dnešná mladá generácia je na tom zle. Ruku na srdce, netýka sa to len ich. Slováci sa hýbu málo, západný svet sa hýbe málo a ide to naprieč generáciami bez ohľadu na to, či ste vyrástli a žijete na dedinách alebo v meste.

Nedostatok pohybu je jeden zo zásadných problémov modernej civilizácie, ktorý prináša so sebou veľké množstvo negatív. Odrážajú sa v našom fyzickom aj mentálnom zdraví, spôsobujú nám choroby, nadváhu, demotiváciu v súvislosti s bežnými dennými činnosťami vo všeobecnosti. Prečo sa ale svet prestáva hýbať?

V relácii Ide o nás sme sa tentoraz zhovárali s Luciou Okoličányovou, zakladateľkou a prezidentkou Slovenskej asociácie nordic walking, ktorá sama kedysi profesionálne športovala. Druhou hostkou bola fyzioterapeutka a certifikovaná trénerka Darina Polášová, ktorá sa venuje vo svojej praxi najmä seniorom.

SLEDUJTE NA PORTÁLI PRAVDA.SK

https://zena.pravda.sk/ludia/clanok/606403-deti-sa-nechcu-spotit-dospeli-sa-vyhovaraju-na-cas-slovaci-sa-nehybu-sedia-a-to-je-choroba/