Rado Mitro (38) z Višňova pri Košiciach odišiel zhruba pred dvadsiatimi rokmi do Veľkej Británie. Vďaka obrovskému úsiliu sa z umývača riadu stal známym šéfkuchárom. Do estónskeho Tallinnu prišiel na víkend, dnes tam žije už deviaty rok. Reštauráciu RADO otvoril v čase pandémie, keď ostatní zatvárali, dnes je v Michelinskom bedekri pre rok 2023. Jedálny lístok nemá, jej ponuka je vždy prekvapením.
V rozhovore sa dočítate:
• čím jeho reštaurácia zaujala,
• o špecialitách zo zvieracích vnútorností aj cene rezňa z medveďa,
• o tom ako sa dostal od umývania riadu k vareniu,
• o ceste medzi najlepších šéfkuchárov a o kolapse,
• o tom čo ho priviedlo do Tallinnu a ako vníma Estóncov,
• o tom kto navštevuje jeho reštauráciu
• a o jeho plánoch do budúcnosti.
Prečítajte si rozhovor redaktorky Galiny Lišhákovej s Radom Mitrom na portáli Topky.sk:
https://www.topky.sk/cl/10/2545695/ROZHOVOR-so-sefkucharom-Radom-aj-O-REZNI-z-kravskeho-VEMENA–Jeho-restauraciu-v-Tallinne-navstevuju-STATNICI-aj-CELEBRITY
Foto: Topky.sk